Nincs jogi végzettsége a független végrehajtók többségének

A Magyar Bírósági Végrehajtó Kamara elismerte, hogy a független végrehajtók csupán elenyésző százalékban rendelkeznek jogi diplomával. A hétvégén ugyanis egy luxushotelben tartottak konferenciát, miközben a bejárat előtt egy civil szervezet demonstrált – egyebek között épp a jogi végzettség hiányát kifogásolva.
Egy sárvári ötcsillagos szállodában tartotta háromnapos szakmai konferenciáját a hétvégén a Magyar Bírósági Végrehajtó Kamara. A Fehér Kéményseprők civil szervezet – miután értesült az eseményről – mozgósította aktivistáit, hogy a helyszínen tiltakozzanak. Ahogy azt korábban megírtuk, a civil szervezet nem a végrehajtói szakma ellen tiltakozott, hanem a kamara működési gyakorlata ellen.
Dabasi Tamás, a Fehér Kéményseprők képviselője szerint a kamara mintegy kétmilliárd forintból gazdálkodik évente, ez az összeg pedig a végrehajtásból származó bevétel 8 százaléka. A civil szervezet úgy látja, ez éves szinten hatalmas összbevételt feltételez, amit állítása szerint az adósok fizetnek meg.

Forrás: vaol.hu