KÚRIAI DÖNTÉSEK (Bírósági Határozatok)

Kúriai Döntések 2015/1Szerkesztő: Darák Péter

A jogászok között csak „BH”-nak nevezett kiadványról túlzás nélkül állítható, hogy nélkülözhetetlen minden gyakorló jogász számára, hiszen a Kúria által hozott legfontosabb, válogatott határozatokat teszi közzé, külön-külön fejezetekben foglalkozva a büntetőjog, a polgári jog, a gazdasági jog, a munkajog és a közigazgatási jog területén hozott döntésekkel.

Tekintettel az új bírósági szervezeti és igazgatási törvényre, a folyóirat 2012 tavaszán megújult és terjedelmileg kibővült. Az ügyszakok szerinti fejezetekben a megszokott BH-k mellett ezentúl az elvi határozatok és döntések is megjelennek. Az egyes számok továbbra is tartalmazzák a jogegységi határozatokat, kollégiumi véleményeket, valamint a Kúria új hatáskörében hozott önkormányzati tanácsi határozatokat is. A Kúria döntései mellett az Olvasó az Európai Unió Bíróságának határozatairól, illetve a Fórum rovatban az igazságszolgáltatással kapcsolatos hírekről is értesülhet, és elemző írásokkal is találkozhat.

A lap 2013 januárjában új címet kapott, Kúriai Döntések, amely jobban kifejezi az immár kibővült tartalmát. A „Bírósági Határozatok” ezentúl alcímként kerül feltüntetésre, és a folyóirat ezentúl is tartalmazza a „BH” döntvényeket, amelyek elnevezése változatlan.

Amennyiben Ön 2015-ben előfizetője a Kúria Döntéseknek (BH), úgy a Bibliotheca Curiae sorozat első három kötete közül választhat egyet ajándékként: Kérjük, írja meg a választott könyv címét a bh@hvgorac.hu címre!

Előfizetési díj: 31 320 Ft (2014. évi előfizetés, 12 szám)

FIZESSEN ELŐ!