Itt a jövő évi adócsomag: jön az internetadó

Sajtótájékoztatót tartott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a jövő évi adócsomagról. Egykulcsos személyi jövedelemadó még nem jön, a házasságkötést viszont adókedvezménnyel ösztönzik, folytatódnak a foglalkoztatást ösztönző programok. A különadók maradnak, sőt, a távközlési adó kiterjesztését javasolják: az internetszolgáltatókat is bevonják a körbe. A kitiltásos botrányra érkező egyik kérdésre Varga elmondta, hogy Vida Ildikó NAV-elnökkel olyan megállapodást kötött, amely szerint minden, a munkavégzését befolyásoló döntésről tájékoztatást ad, és a miniszter szerint eddig még nem kapott semmilyen ilyen információt.
Ez az adórendszer már bizonyított – jelentette be Kurucz Éva kormányszóvivő Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közös tartott sajtótájékoztatóján, ahol bejelentették a jövő évi adócsomagot. A különadók maradnak a kormányszóvivő szerint, aki elmondta azt is, hogy kedden beterjesztik az Országgyűlésnek a 2015-ös adócsomagot.
A kormányszóvivő szerint a családi adókedvezménnyel minden egyes évben 180 milliárd forint maradt a családoknál, most ez 230 milliárd forintra nő. A fiatal párok házasságkötését adókedvezménnyel ösztönzik: havi 5 ezer forint kedvezményt kapnak egy éven keresztül a kormányszóvivő szerint. A második gyermek vállalásának ösztönzése érdekében növeli a kedvezményt a kormány. Kurucz kiemelte, hogy ez 2016-tól 2019-ig több lépcsőben valósul meg. Négy év alatt fokozatosan a kétszeresére, 10 ezer forintról 20 ezerre emelik gyermekenként a kedvezmény mértékét.

Forrás: hvg.hu