Halasztás, elutasítás és egy meglepetés - itt a mai devizahiteles perek mérlege

Ma kilenc devizahiteles ügyet tárgyalt a bíróság másodfokon, mind a kilenc tárgyaláson túl vagyunk. Ezek a döntések születtek.
Október 30-ra halasztotta a határozat kihirdetését a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az FHB Ingatlanlízing devizahitelekkel kapcsolatos perében. Arról is határoztak, hogy november 4-én mondanak ítéletet a Credit House Magyarország Ingatlanfinanszírozási Zrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt. ügyében.
Az UniCredit Ingatlanlízing Szolgáltató, az UniCredit Immo Truck Pénzügyi Szolgáltató Zrt. és az UniCredit Leasing Hungary keresetét elutasították és helyben hagyták a Budapest Autófinanszírozási Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei. Ugyanígy jártak el az IMPULS-Leasing Hungária ügyében is: jogerős lett az elsőfokú ítélet, amely szerint a pénzintézet általános szerződési feltételei érvénytelenek és tisztességtelenek.
A legnagyobb meglepetés azonban az volt, hogy az elsőfokú ítéletet részben megváltoztatva, teljes egészében elutasította a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Cetelem Bank Zrt. keresetét. Ez volt az a pénzintézet, amely az elsőfokú tárgyalás alapján bizonyos időszakokban tisztességes volt.

Forrás: privatbankar.hu