Eltűnhetnek az ehetetlen virslifélék a hazai boltokból

Az élelmiszerkönyv módosítása garantálja a minőség javulását.

Eltünteti a silány minőségű húskészítményeket a boltok polcairól a Magyar Élelmiszerkönyv legutóbbi módosítása. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet többek közt a termékek sótartalmát, a zsír-fehérje arányokat és a készítmények hústartalmát szabályozza. A legfontosabb változás, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben, amikor a gyártók a termék hústartalmába beleszámíthatták a mechanikailag lefejtett (msm) húst is – ami gyakorlatilag húsipari mellékterméknek felel meg –, ezentúl a feltüntetett jelölés csak a valós hústartalmat tükrözheti. Húsipari hulladék helyett mostantól valódi hús kerülhet a virslikbe. A Magyar Élelmiszerkönyv módosításának köszönhetően ugyanis a termékek címkéin feltüntetett húsmennyiség arányába nem számíthatják bele a gyártók a csontokról mechanikailag lefejtett mellékterméket. A szakma szerint ezzel garantáltan javulni fog a hazai termékek minősége.



Forrás: magyaridok.hu