Jogellenesen rúgták ki? Ezt mérlegelje, mielőtt pert indít

Jogi hírek
Jogellenesen rúgták ki? Ezt mérlegelje, mielőtt pert indít

Általában a munkavállalót érinti hátrányosabban, ha egy munkaviszonyt jogellenesen szüntetnek meg. Egyrészt az eltávolítása a fő jövedelmi forrásától fosztja meg, másrészt az életének, a társas érintkezéseinek egyik legmeghatározóbb közösségéből ragadja ki.

Más kérdés, hogy az őket ért sérelmek miatt az utóbbi időben kevesebben indítanak pert, mivel nagyobb az esélyük arra, hogy új munkát találjanak, méghozzá gyorsan.

Forrás: hvg.hu

Döntött a bíróság a hurghadai busztragédia ügyében

Jogi hírek
Döntött a bíróság a hurghadai busztragédia ügyében

Tizenegy magyar turista halt meg abban a hurghadai balesetben, amikor egy turistabusz túl gyorsan akart bevenni egy éles kanyart, és az oldalára borult 7 évvel ezelőtt. A károsultak azt akarják, hogy a bíróság kötelezze az utazási irodát véghatáridő nélküli, havi kártérítés kifizetésére. Az ügyben ma döntött a bíróság.

Forrás: origo.hu

Nagy kihívás a jog számára az internetes zaklatás

Jogi hírek
Nagy kihívás a jog számára az internetes zaklatás

Az internet alapjaiban változtatta meg az emberi, szakmai és családi kapcsolatokat a felbecsülhetetlen mennyiségű információhoz való hozzájutás lehetőségével. Dr. Szöőr Anna pszichológus-jogász szerint ma már nemcsak az internetes zaklatás áldozata, hanem az állítólagos zaklató is súlyos veszélynek van kitéve.

Napjainkban gyakran vezet szakításhoz, váláshoz a házastárs elé táruló, e-mail, vagy Facebook-chat úgy, hogy az ott egymással enyelgők, vagy éppen egymással perlekedők még csak nem is ismerik személyesen egymást, vagy éppen álnéven leveleznek. Az elektronikus levelezés és a közösségi média melegágya lett a csalás elkövetésének, a személyes adatokkal való visszaélésnek és szinte teljesen figyelmen kívül hagyja az alapvető személyiségi jogokat.

Forrás: piacesprofit.hu

Magasabb fizetést kapott a fiatalabb, képzetlenebb dolgozó, döntött a Kúria

Jogi hírek
Magasabb fizetést kapott a fiatalabb, képzetlenebb dolgozó, döntött a Kúria

Két munkavállaló közötti eltérő díjazás alátámasztására nem vehetők figyelembe olyan tényezők, amelyek a munkavállaló felvételének idején még nem határozhatók meg objektíven – döntött a Kúria az Mfv.III.10.707/2017/7. számú ügyben.

A Kúria megállapította, hogy az alperes a munka törvénykönyve (Mt.) 12. paragrafusa megsértésével az egyenlő bánásmód, az egyenlő munkáért egyenlő bér elvébe ütközően határozta meg a felperes munkabérét, a bérkülönbséget objektív indokkal alátámasztani nem tudta, így nem tett eleget az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény (Ebktv.) 19. paragrafusa szerinti bizonyítási kötelezettségének.

Forrás: adozona.hu